Akademie tradiční tibetské medicíny

Akademie tradiční tibetské medicíny

Jste zde: Domů   Error 404

Blog

4.2. 2020Detox a hladovka v zimě

Detox a hladovka v zimě Poslední dobou se mi v mé praxi tibetské lékařky pacienti svěřují, že by si chtěli udělat detox nebo držet hladovku, aby se ubránili chřipce. Pokud máte stejný nápad, doporučila bych počkat s detoxem i s hladovkou do jara. Chřipce se lépe ubráníte tím, že svůj organismus a jeho metabolismus budete posilovat, vyživíte jej a zahřejete. Detoxem […] Číst dále »


2.4. 2018Jak správně na půst?

Jak správně vést svůj půst Přesto, že se dnes držení půstu těší obecné oblibě, jen málokdo ví, že i půst, stejně jako vše ostatní, by měl být přizpůsoben vaší typologii. Půst je podle TTM nejvhodnější pro osoby typu beken, tedy obecně ty typy lidí, kteří mají „od přírody” sklony k nadváze. Zřejmě je to ale přesně […] Číst dále »


22.3. 2018Co na pálení žáhy a žaludeční reflux?

Možná to znáte: kyselý až hořký pocit v ústech, pálení žáhy. Co doporučuje tibetská medicína? Za pálení žáhy a ostatní nepříjemné projevy s ní spojené mohou ve většině případů stoupající žaludeční šťávy a žluč. Tento stav, pokud neléčen, může mít za následek vznik žaludečních nebo dvanácterníkových vředů. To už stojí za trochu námahy řešit situaci […] Číst dále »


11.2. 2018Chraňte se před chřipkou přírodní cestou

To, co vás před chřipkou ochrání nejlépe, je silná imunita. Na udržení dobré imunity je nezbytné dodržovat určité zásady: jíst stravu odpovídající naší typologii a momentálnímu ročnímu období. Obecně to znamená méně cukru, mléčných výrobků a výrobků obsahujících lepek. Vyhněte se slazeným nápojům, včetně ovocných džusů. Džusy velmi ochlazují a obsahují velké množství cukru, který imunitu oslabuje. Dbejte na dostatečný pohyb, který […] Číst dále »


9.2. 2018Jak připravit zázvorový odvar

Správně připravený odvar ze zázvoru není žádná věda... Víte ale, jak správně na něj? Číst dále »


5.2. 2018V zimě – zahřívejte organismus!

V zimě je nutné tělo zahřívat jak zevně, tak vnitřně. Doporučení ohledně stravy, ošetřování pokožky apod. Číst dále »


23.8. 2016Strava a životní styl – léto

S vrcholícím létem a s ním spjatými vnějšími podmínkami vám přinášíme doporučení, jak si udržet rovhováhu v těle, energiích, a tím i v mysli. Dle tradiční tibetské medicíny je alfou a omegou dobrého zdraví trávicí oheň. Vysoké vnější teploty způsobují rozptýlení zažívacího ohně, který bychom dále neměli narušovat konzumací studených nápojů a pokrmů. Sezónní lokální ovoce […] Číst dále »


21.3. 2016Stravou ke zdraví – jarní doporučení

zázvorový odvar

Na jaře odstraňujte z těla nahromaděný hlen (energie bekenu). Začínají se aktivovat játra. Číst dále »


1.11. 2015Křest Tibetské knihy zdraví

Dne 9.10.2015 jsme v Maitrei slavnostně pokřtily Tibetskou knihu zdraví. Ať její obsah přinese užitek a zdraví bezpočet bytostem! Pro Váš užitek k dostání u nás v Akademii TTM, v Maitrei, na pultech knihkupců. Číst dále »


1.9. 2015Tibetská kniha zdraví už v září v češtině

Tibetská kniha zdraví, Dr. Nida Chenagtsang. Vydalo nakladatelství Maitrea v roce 2015. Číst dále »


© 2024 Akademie tradiční tibetské medicíny
X