V zimě zahřívejte tělo a hlavně ledviny jak zevně, tak i vnitřně. Teplým oblečením chraňte především pas, záda, uši a klouby. Vnitřně užívejte zahřívající typy nápojů a koření: pravidelně pijte zázvorový čaj (ideální je zázvor chvíli povařit), při vaření používejte kardamom, ten posiluje ledviny.
Při mytí používejte přírodní hydrofilní oleje. Po osušení ošetřte pokožku sezamovým olejem a oblast ledvin pečlivě, ale jemně tímto olejem zahřejte.
Ráno před snídaní vypijte šálek horké vody, pravidelně zařazujte silné vývary z masa a kostí a občas si dopřejte sklenku červeného vína. V tomto čase je obecně vhodné konzumovat jídlo dobře tepelně upravené, bohaté na živiny, bílkoviny, živočišné tuky, kvalitní oleje a kvašenou zeleninu.
Můžete přidat přírodní doplňky stravy, jako je Padma DigesTib – nejenže zahřívá, ale také posiluje trávení.